گزارش روزجهانى کلیه پنجشنبه 20 اسفند 1388مصادف با 11مارچ 2010 ( خبر قدیمى )
روز جهانى کلیه بر همه پزشکان متخصص کلیه و بیماران ارجمند گرامیباد . همایشى براى بزرگداشت "روز جهانى کلیه" در تاریخ پنجشنبه بیستم اسفندماه 1388 از ساعت هشت صبح تا دوازده ظهر در محل آمفى تئاتر بیمارستان فیروزگر تهران و بیمارستان امام خمینى تهران با حضور پزشکان متخصص نفرولوژى و متخصصین غدد و با حضور پرسنل پرستارى و بیماران و با همکاری انجمن علمى نفرولوژى ایران ( انجمن علمى بیمارى هاى کلیه ) و انجمن حمایت از بیماران کلیوى تشکلیل گردید .
در بروشورى که انجمن نفرولوژىو انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوى و انجمن دیابت ایران و وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکى چاپ کرده بودند این مطلب به چشم میخورد :[انجمن بین المللى نفرولوژى و فدراسیون جهانى دیابت کتابچه اى با عنوان " دیابت و کلیه ، زمان عمل و اقدام فرارسیده است " چاپ کرده و در سال 2010 مجدد بر این شعار تاکید میشود تا اهمیت فراگیر شدن جهانى دیابت تیپ 2 و بیمارى کلیوى ناشى از آن جدى تر مطرح گردد. هدف در طى این سالها آن بوده است که دولتها ، سازمان هاى درگیر در امر سلامتى ، پزشکان و بیماران نسبت به مشکلات اقتصادى – اجتماعى و امر بهداشتى بیماریهاى کلیه ناشى از دیابت و عوارض آن ، خصوصا آسیب برگشت ناپذیر کلیه منجر به دیالیز و پیوند آگاه گردند. بدانیم که عدم آگاهى چه در سطح جامعه و چه در سطوح علمى و عملى و حتى در تصمیم گیران ، وجود دارد. در روز جهانى کلیه 2010 لازم است باز هم با هم براى نشان دادن اهمیت و بار بیمارهاى کلیه ناشى از دیابت تلاش کنیم . تاکید میکنیم که برخورد با این معضل ، از طریق پیشگیرى ، تشخیص و درمان عوارض آن امکان پذیر میباشد . پیشگیرى اولیه دیابت تیپ 2، نیازمند تغییرات جدى مدل زندگى در کشورهاى توسعه یافته و در حال توسعه میباشد .]
در بیمارستان فیروزگر پزشکان فوق تخصص کلیه از جمله دکتر بهروز برومند ، دکتر على نوبخت حقیقى ، دکتر عزت الله عبدى ، دکتر محمدرضا گنجى ، دکتر فیروز فصیحى ، دکتر شکوفه ساوج با بیماران صحبت هاى سودمندى در مورد پی گیری بیمارى دیابت و فشارخون که منجر به نارسائى کلیه ها میشود داشتند .
دکتر بهروز برومند تاکید کردند که پزشکان اگر بیمارى دیابت و لوپوس را بشناسند کل طب را شناخته اند و به هر دو گروه از این بیماران تذکر دادند که به دست آوردن آگاهى و دانش بیشتر در باره بیمارى لوپوس براى بیماران مبتلا به لوپوس و براى بیماران مبتلا به دیابت آگاهى بیشتر راجع به دیابت سبب میشود که بیمار، بیمارى خود راتحت کنترل داشته باشد .
پزشکان متخصص به بحث هاى تخصصى درباره بیمارى هاى کلیه و مجارى ادرارى و همچنین ارتباط بیمارى هاى کلیوى با دیگر بیمارى ها از جمله دیابت که جنبه آموزشى براى بیماران شرکت کننده داشت پرداختند.
این متخصصان با بیان این که بیمارى هاى مربوط به کلیه معمولا بى سروصدا پیشرفت مى کند؛ گفتند: بیمارى هاى کلیه قبل از ایجاد هر گونه شکایت موجب تخریب قسمت عمده اى از فعالیت و عملکرد کلیه مى شود؛ بنابراین افراد باید مرتب ارزیابى و معاینه شوند.
متخصصان بیمارى هاى کلیه همچنین با تاکید بر این که حتى بیمارى هاى شدید کلیوى بدون علامت است اضافه کردند: بر این اساس آزمایش خون یا ادرار در بررسى مشکلات کلیوى بیش از پیش اهمیت پیدا مى کند.
بیمارى هاى دیابت، پرفشارى خون، بیمارى هاى قلبى و عروقى و همچنین برخى زمینه هاى ارثى در ابتلا افراد به بیمارى هاى کلیوى موثر است.
خستگى، پرفشارى خون، ورم چشم ها، دست یا پا، دفع ادرار خونى یا تیره، شب ادرارى (بیشتر از یک بار در موقع خواب)، کاهش اشتها(کاهش وزن) و خارش سراسرى پایدار، برخى از علایمى است که مى تواند نشان دهنده بیمارى کلیوى باشد.
امسال دو نفر از بیماران پیوند کلیه که قهرمان دوچرخه سوارى هستند با حمایت انجمن علمى نفرولوژى و انجمن حمایت از بیماران کلیوى و با همیارى ارتش و یک آمبولانس از بیمارستان فیروزگر تهران به سمت بیمارستان امام خمینى تهران و از آنجا به سمت اصفهان بیمارستان خورشید رکاب خواهند زد و در طى مسیرشان بروشورهاى اگاهى دهنده راجع به دیابت و بیمارى کلیه بین مردم پخش خواهند نمود .رکورد دار جهانى مسابقات دوچرخه سوارى پیوند اعضاء،همزمان با روز جهانى کلیه و در اقدامى نمادین براى به تصویر کشیدن توانمندى هاى بیماران پیوند کلیه از بیمارستان فیروزگر تهران تا بیمارستان امام خمینى تهران تا بیمارستان خورشید اصفهان را رکاب میزند. محمد طیب طاهرپور 37 ساله رکاب زن پیوند کلیه در این باره گفت : سال 1380پس از تحمل چهار سال درد و رنج دیالیز ، سرانجام با عنایت خداوند و کمک انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوى کشور ،موفق به پیوند کلیه شدم . پس از این پیوند موفقیت آمیز ، دفتر نمایندگى انجمن بیماران کلیوى شهرستان مریوان را با کمک جمعى از بیماران راه اندازى و در این مدت به دههابیمارتحت درمان با دیالیزو پیوندکلیه این شهرستان نیز خدمات لازم را ارائه کرده است . طیب پور که رکورد جهانى 5 کیلومتر دوچرخه سوارى ورزشکاران پیوند اعضاء را سابقا در تهران به دست آورده در ادامه هدف از این اقدام نمادین را توجه به گسترش و اهمیت جدى ورزش در زندگى و سلامت روحى ،روانى بیماران کلیوى برشمرد و تصریح کرد : همانطور که تمام پزشکان و متخصصین جهان همواره تاکید کرده اند ، ورزش یکى از مهمترین عوامل طول عمر همه انسان ها بویژه بیماران کلیوى و پیوند اعضاء است به همین خاطر نیز از مسئولان سازمان تربیت بدنى، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکى و سایردستگاهها و سازمانهاى متولى انتظار میرود به موضوع مهم ورزش و فراهم کردن امکانات و شرایط لازم براى بیماران تحت درمان با دیالیز و پیوند کلیه توجه جدى نمایند . وى گفت صبح پنجشنبه به همراه آرمان روزبه که از دوچرخه سواران سرشناس کشور است مسیر تهران – اصفهان را طى دو روز رکاب مى زنند